Monday, 30 January 2012

25 ciri WANITA yang harus di jauhi

1. Berambut perang..tak pun rambut kaler merah highlight sikit-sikit budget Avril

2. Kau pintal-pintal rambut kat public dengan lidah terjelir-jelir..kau nak jadi pornstar eh?

3. Snap gambar dari atas, buat duck face & kau upload kat Facebook..geli doh tengok..kalau 1 album nama kau, dalam tu semua muka itik kau. Muka penuh depan kamera..semuat-muat frame..bodoh

4. Kau rasa comel bila kau type message 'ewww..jum lepak..busyan lorh...umah tadew orang..pakwe gie maen futsal pulark..busyan busyan! T__T' macam shit kau tahu tak

5. Kau kerek bila kau makan kat fastfood ngan member-member kau..kau snap gamba sana-sini macam tempat tu tak de orang..annoying taek!

6. Kau pakai baju nampak lurah tetek kau pegi jalan-jalan kat bandar..kau seronok lah abang misai pandang pastu tulis kat facebook 'nyampah nyew adew abang misai usya-usya kitew..tark syukew tark syukew larh' Perosak bahasa sial.

7. Annoying doh tengok kau peluk laki or balak kau dekat public or shopping complex..kalau sangap sangat g rumah tumpangan RM30/nett

8. Kau pakai tudung tapi kau pakai jeans yang abang misai dari jauh boleh nampak shape bontot kau yang jatuh tu..lagi-lagi kalau lepas duduk, terselit 'celapong' (celah ponggong a.k.a pungkoq)

9. Macam shit bila kau tulis kat facebook yang kau tengah tension, tengah sakit perut, tengah happy..weh..asal time berak kau tak tulis sekali 'kitew tengah berak..syuke syuke ^__^'

10. Kau saje ubah-ubah relationship status kat facebook..kononnye kau ni macam best kejap Single, kejap in relation, kejap open..asal kau tak bubuh 'I am Lesbian'

11. Nyampah tahu tak kalau kau tak reti bawak barang shopping sendiri..padahal 2 3 plastik je..tu pun nak suruh balak kau..balak kau nyampah ok..bukan suka pun

12. Sikit-sikit kau ngadu kat member-member kau yang kau ada stalker kat kelas, kat office..konon kau tak tahu nak buat ape..ape doh perangai kau

13. Kau bisik-bisik ngan member kau yang duduk semeja..padahal dekat meja tu tengah lepak 4 5 orang

15. Bila kau lepak ngan member yang hot stuff, hensem-hensem, kool, kau tak pulak nak tegur member kau yang pakai tudung serabai plus muka berminyak 'she's not my friends..please lah'

16. Kau tenung-tenung mamat yang cam kool supaya mamat cam kool tu perasan kewujudan kau sambil buat muka tahi

17. Kau order makanan itu ini sebab gambar dekat menu cantik..tapi bila makan 3 4 sudu kau cakap tak sedap..lepas tu tak habis..lepas tu ngadu lapar..g makan kat tempat lain pulak..nak terajang muka kau siot

18. Kau tak pandai buat tu, buat ni..tanak pegang tu, pegang ni..alasan kau kotor, jijik..habis sapa yang nak buat kan?

19. Pakai tudung, baju kurung, manis..dalam wayang, dalam kereta, huih....bukan main sandar-sandar, peluk-peluk, ramas-ramas..baik tak payah pakai tu semua..selalu nampak kat highway

20. Kau cerewet..kena buat semua benda macam kau nak..kalau tak sama macam kau nak, kau angin, kau merajuk, kau marah..cuba kalau kau buat kerja yang orang cerewet macam kau..muncung je mulut kau

21. Kau merajuk ngan mak kau, kau merajuk ngan bapak kau, pakwe pun buat taek ngan kau..kau ngamok, marah, benci & merajuk..last-last kau decide kau bunuh diri..terjun dr bumbung Pavi..tapi tak mati pun..silap-silap kena buang keluarga..lagi shit hidup kau

22. Lepak ngan sekutu gediks kau ketawa kuat kuat, buat onar..masing masing dressed up fancy nak mampos. Skali awek pakai tudung litup melintas korang pakat usya atas bawah atas bawah ramai2. pandangan jijik like 'eww she dont have style..yucks' emang gud gud la kau

23. Mekap tebal ala ala mak ayam..atas mata tu dah macam pelangi..tambah plak bulu mata palsu..klip pah kip pah mata tu dah macam berus cat..kelopak mata tak larat nak angkat..cam sial.. satu level ngan bapok belakang lorong haji taib..

24. Pakai baju sikit lagi nak 6pak puting..lengan himpit tetek bagi terkepit..konon nak bagi nampak lurah lebih menonjol pastuh snap gamba dari atas supaya nampak yg dalam baju tu... buat pulak muka bersyahwat sambil lidah terkeluar.. what the hell..saje menambah bilangan owang laki masuk narakka jahanam

25. Kau buat facebook ni macam medan memperagakan diri..kau upload beribu ribu gamba muka kau je sampai 10 album.. bila ade org puji kau jawab 'ala shayer tark syomel pown..beshe beshe jew' nyampah siot



Kredit

Thursday, 26 January 2012

Cara cm Sengal nak Cover Malu



1. Kalo tersepak batu: Jangan terus bangun, sebaliknyer anda baring dan terus berguling-guling hingga jauh dari perhatian ramai...lepas tu baru bgn bila takde orang nampak..

2. Kalo terjatuh beskal: cepat-cepat naik beskal anda semula dan jatuhla lagi sehingga berkali-kali supaya orang ingat anda saje-saje buat lawak...

3. Kalo terjatuh tangga: terus bersilat seolah-olah anda dirasuk atau sedang berlawan dengan makhluk halus...

4. Kalo terjatuh dalam longkang: pungutlah sampah yang ada sambil marah-marah dengan suara yang kuat, pasti orang menyangka anda seorang yang amat prihatin terhadap kebersihan....

5. Kalo jatuh ketika nak naik bas: jeritlah kuat-kuat.."oi! apa tolak-tolak ni?" walaupun tiada orang di blakang anda....

6. Kalo terjatuh di dpn bus stop: terus buat-buat pengsan sehingga ada orang membantu anda..kalo takde..baring terus sampai malam dan takde orang lagi kat bus stop tu...haa...ni lah masa sesuai untuk bangun semula....

7. Kalo jatuh tergelincir kat lantai licin: tarik la kawan (atau sesiapa yang ada kat sebelah anda) untuk jatuh bersama-sama supaya tak lah anda sorang je yang dapat malu...ye tak?.
 Kredit

Ombak Rindu Versi Taubat

Syukur ke hadrat Ilahi bila terkesima aku tgk video ni..
Alhamdulillah..
Ade gak org nk wat video cmni..
Kowg lyan la..
Sayu babe..
click link bwah tu !
|
|
|
|
|
|
|
v

Trimas !

Thanks sbb wat apew yg aku suoh..
Aku pown mlas mau gado ngan kau..
Kau wat hal kau..
aku wat hal aku..
Kau nk wat apew kau punye psal..
Janji tk libatkan aku atau pape..
Anyway thank you very much..
I really appreaciate it..


Tuesday, 24 January 2012

Aku tk tau la apew yg kau nk lg..
Adoyai..
Ikowt kau la der..
aku da tk kuase nk lyan prangai kau yg cm budak2 tu wei..
Aku pown da ade idup aku sndri..
Kau nk ckap aku apew kau ckap la..
Tp makin melampau plak..
Aku tk pnah mention name kau la..
Lagi2 ltak pic kau bagai..
Aish..
apew la nk jadi ngan kau ni?
Ckup2 la tu..
Puas kau maen kan org?
Ckap la apew kau nk ckap..
Janji kau puas..
Cume jgan smpai aku bertindak di luar dugaan kau..
Aku tk cari psal ngan kau pown..
Huh !
K baii..

p/s : Mampu doakan kau bahgia jew ngan apew yg kau buat.. walau ngan spew kau ade skang.. =)

Monday, 23 January 2012

BBQ Time !

Hye all..
Apew yg kowg buat time raye cine ni?
Aku? 
Maen msak2 jew kat umah..
huhu
Orang cina makan besar..
Tapi aku tk de la mkan besa..
Makan gak..
Tapi tk brapew nk besa la..
nk tau kew apew aku mkan utk LUNCH aku ari ni?
Special ckit..
Masak sndri taw..


Bapak aku amek giliran plak .. Aku plak snap pic.. hahaha

Separuh Hangus ! hahaha


Ni la hasilnya..
Kambing bako..
nyam nyam..
Sbenarnye ade Ikan Terubuk Bakar ngan Kailan Goreng Ikan msin..
Special aku jd chef ari ni..
huhu..
Tapi tk smpat nk snap pic..
Da kna makan..
So itu jew la yg smpat kna snap pic..
hihihihihi...

BoDohnye ManuSia Itu !!!

Ni aku nk bagitau..
ade satu mangkuk ayun ni..
adoyai..
Tiba2 cari psal ngan aku..
Rasenye aku da lame tk de ganggu idup kau wahai kaum hawa..
Ade aku kaco kau lagi kew bodoh?
Da la tk di undang..
Pelik betul la ngan prangai kau ni..
Konon anta spy nk "STALKER" aku..

 
Alahai lha labu..
Tk perlu la kau nk wat smua tu..
Aku da tk amek tau hal kau pown..
Kau sebok nk sebok2 psal aku lagi pehal..
Lantak aku la nk wat apew..
Nk terbongkang kew..
Beromen kew..
Asl aku tk ganggu idup kau suda la..
Da la anta spy..
Pastu tiba2 cari psal ngan aku..
Maki2 aku .. 
Apew cite der..
Ade aku kacau idup kau kew?
Tk kan..
So lu pikir la sndri..
Aku tk cari psal ngan kau..
Kau tk yah la nk cari psal ngan aku..
Kau sndri wat aku pnas ati ngan kau..
Tiba2 dtg cari psal..
Da la tk bagi salam..
Mmg jenis tk beradab punye org..
Patut la idup kau tunggang langgang skang..
Nasib kau lah labu..
Kau yg nk kan idup kau cmni..
Kau nk ckap aku apew..
Kau ckap la..
Asl kau puas..
U start the war between us..
 Adios.. Sayonara ! wakakaka

p/s : aku pown tk kebulur nk kwan ngan kau lha.. kau nk ckap aku apew kau ckap la.. wakakaka.. Stupido !

Saturday, 21 January 2012

Untitled lha~

Salam smua..
hurmm..
Member2 aku asyik tanye..
Kau tk de awek kew?
Jawapan untuk soalan tu ?
Yes ! Mmg aku tk de..
Bleh plak dye kate aku tipu..
Adoyai ..
aku ckap betul lha..
Mmg aku SINGLE 100% ..
Sapew la nk kat aku ni..
hahahaha..
ayt pasrah gler BAB! ... toink !!
pastu dye bleh plak ckap..
aik.. Muke ensem2 tk kan tk de owg nk kowt..
Pergh !! 
Gler perli siot..
Sebab tk hensem la tk de owg nk ..
hahahahaha..
wink wink~~
Minat kat org tu ade la gak..
Tapi smpai nk "BERCHENTA" lagi..
Belum tiba masenye lagi kowt..
Focus on my carrier and goals first..
hehehe..



Actually bkan tk nk ber "couple" or ade awek kew apew..
Bkan apew..
"LUKA" lame belum terubat lagi la..
Masih berdarah kate orang..
huhuhu..
Kalau ade .. ade la..
Kalau tk de tk pew la..
Bkan itu PRIORITY aku skrang ni..
Bkan cm sesetengah org tu..
Bercinta bagai nk rak..
last2..
Lu pikir lha sndri..

Anyway kalau "PUTUS CHENTA" tu..
igt2 la Allah..
Tuhan yang mencipta kita smua..
mungkin dye bkan jodoh kite..


so tk yah la smpai nk BUNUH DIRI bagai~
tk berbaloi kowt..
huhu..
Simpang Malaikat 44..
amalkan la ayt kat ats tu..
Insyaallah dengan kehendakNya..
Mudah Mudahan kite di pertemukan dengan jodoh yg sesuai..

Gambar Sekadar Hiasan =)

Thursday, 19 January 2012

We are Male Nurse !

EnTry kali ni
aku nk tunjuk member2 seangkatan aku kat PPUM tu..
nk promot la gak kan..
mane la tau ade yg berkenan di hati..
HAHAHAHA
jadi ejen cari JODOH la plak..
sendri pown still tk de lg..
hahaha
Mule da aku mengarut..
Kowg usha jew la gmbar tomey2 dowg ni..






We Are MALE NURSE !!



Wednesday, 18 January 2012

Program Orentasi Jururawat U2-1 Pusat Perubatan Universiti Malaya

Hye all..
lame kan aku tk update belog aku ni..
da usang dan berabuk da pown..
maklumlah..
da makin busy dgan kerjaya sbgai seorang JURURAWAT ..
hahaha...
pdahal baru orentasi jew pown..
Orentasi kami smua start dari 3 Jan 2012 till 17 Feb 2012..
lame kan..
sbb byk program dlam orentasi tu..
Antaranya Kursus Laktasi, BLS dan Kebakaran..
ni just nk show member2 aku ngan aktiviti2 yg smpat di rakam .
wakakakaka..
Just to share to spew yg sudi nk membaca jew pown..



hahahaha.. 
yang ni mmg aku sjew aku wat khas utk si Burhan ngan Amira Murad ni..
wink wink~






video
ni antara yg smpat aku msukkan.. 
byk lagi sbenarnye..
cume da mlas nk msuk kan..
mlas nk edit..
wakakaka...
thats all..
Thank sbb sudi menjengah yea..
Next time aku msukkan entry baru utk kowg plak yea ..

Thursday, 12 January 2012

SIMPTOM-SIMPTOM CINTA YANG SEMAKIN PUDAR !

♥ Malas angkat telefon
♥ Taip sms pun pendek2 jee
♥ Dengan orang lain dia boleh cakap ‘single’
♥ Bagi alasan , 'awak nie terlalu baik untuk saya ,saye tak layak untukawak'.Masa ngorat kitadulu takda pulak timbul hal tu
♥ Bila kita cakap “i love u”,dia balas ‘okayy' jee
♥ Ada apa-2 hal asyik cakap malas , malas ,malas jee
♥ Sudah pandai bergurau secara kasar and menyakitkan hati
♥ Dia dah tak kisah kalau tak jumpa pun , sebulan tak jumpe pun takpeee
♥ Apa kita buat dah tak betul dimata dia
♥ Dia nampak kelemahan kita lebih dari kebaikan
♥ Dia dah tak kisah apa yang jadi pada kita
♥ Susah nak senyum / gurau2 macam dulu-dulu
♥ Dulu-dulu asal nak keluar dating jer mesti nakpakai baju matching ,sekarang dah taknak .rimas katenyeee
♥ Dulu boleh jer bergayut berjam-jam , sekarang 5minitpun susah , hp cepat panas
katenyee ..

Kalo anda rasa simptom2 ini ada dlm hubungan anda, TAK PAYAH buang masa
lah dengan si dia ♥

Monday, 2 January 2012

Bila Hati Dah Sayang

Biler kiter syg org tu,
Kita tnggu dia lame pn x per,
Tp biler dia tnggu kiter???dia mrh2...
Ati kate ala,adatlah ada yang mnunggu & d’tnggu...

Biler kiter syg org tu,
Kiter x tdo pn x pe lyn dia yg ngah bsn,
Tp biler kite bosan,ada dia lyn kiter???
Ati kate,x pe dia busy kott!!!

Biler kiter syg org tu,
Kita gdh ngan dia,kita dim jea...
Tp dia heboh 1 dunia...
Ati kate x pe,dia tension tue...

Biler kiter syg org tue...
Kita kol nak ckp ngan dia...
Tp dia bg phone kat org len atau matikan...
Biler jd cm2,x pe...
Ati kata,x pe...lyn je,kwn dia,kwn kiter gak...

Biler kiter syg org tu...
Kita b’cerita dgn dia,citer ngan
tunggul lg baik...

Tp biler dia bercerita ngan kita???
Kita dgr,sepatah2 kite kena ingt...
klu x ingat kita yang kena marah
Ati kata x pe syg katakn…

Biler kiter syg org tu,
Kita & dia lpr...
Tp kiter bg sume roti kita kat dia...
Ati kata,ala jaga lh ati dia,sian dia…

Biler kiter syg org tue,
Kiter sanggup bg dia rest biler dia letih,
Tp biler kita letih,dia srh jugak kiter lyn dia bila dia bsn...
Adil ker???Ati kata,ala bukan selalu pun...

Biler kiter syg org tue,
Kita jadi cam org giler dngr dia sakit,
Tp biler kita sakit,
Dia siap kuar ngan kwn2 dia meraikan hari kesakitan kita,
Ati kata,ala x pe,x kn dia nak berkepit ngan kita 24 jam...

Biler kiter syg org tu,
Kita x pnh pntingkan diri sndri,
Tp dia hpokrit thp gaban..
Ati kata x per,dia mmg cm2 kene lah trima...

Biler kiter syg org tue,
Kiter syg nk tngglkn dia slama2nya,
Tp dia x tahu kiter b’dpn dgn maut,
Wlpn kiter skt,dia kata kat kiter,sakit bese2 jer,jgn nk mngrt...
Ati kata,cmnelah dia biler kiter x de,msti dia hepi...

Biler kiter syg org tu,
Kiter x snggp tngk dia derita,
Tp dia x prnh hargai diri kiter,
Ati kata, tau x btapa kita syg kan dia????

Biler kiter syg org tue,
Kiter snggup tngglkn dia selama2nya untk dia bhgia...
Tp adakah dia tahu pngrbnn kiter??
Ati kata,x pe,janji dia bhgia...